Hannelore Devaere studeerde historische harp aan de Akademie für alte Musik, Bremen, bij Andrew Lawrence King. Ze legt zich vooral toe op het renaissance en barokke repertorium van Spanje en Italië. Naast talrijke CD opnames als continuobegeleidster met ensembles uit binnen- en buitenland (Romanesque, Encantar, La Cetra d’Orfeo, Elyma, Hesperion XXI, Rheinische Kantorei, Rare Fuits Council, Daedalus, Musica ad Rhenum etc…), maakte ze ook solo-opnames op historische harp, zowel voor radio als op CD.
Naast haar muzikale aktiviteiten is Hannelore musicologe (KUL) en specialiseert ze zich in iconografie en organologie, toegespitst op de 16e en 17e eeuw. In die hoedanigheid was ze ook verbonden aan het Instrumentenmuseum te Brussel, geeft ze regelmatig lezingen en publiceert ze artikels. Hannelore is ook harplerares en lerares muziekgeschiedenis aan de akademies van Tielt, Knokke en Woluwé (Brussel). Daarnaast geeft ze diverse masterclasses historische harp in binnen- en buitenland waaronder het Koninklijk Conservatorium te Brussel, Antwerpen en Toulouse. Haar eerste solo-cd “The Fellowship” verscheen in juni 2008 en werd zeer lovend door de pers onthaald.
De Standaard, 22-23/11/2008 (3 sterren)
” Met haar allereerste solo-cd wil ze de rijke mogelijkheden van de historische harp belichten, en daar is ze met verve in geslaagd…. verfijnd en subliem… een bijzondere, ontroerende cd.”

The Independent, 19/10/ 2008
“De Vaere’s playing is strong and sensual, her programming bold. Pick of the Album: Kapsberger’s electricfying ‘Toccata il arpeggiata’ “

https://www.facebook.com/hannelore.devaere