Inge Zutterman studeerde zang en lyrische kunst aan het Brugse conservatorium bij Stella Pipeleers en Peter Desmet.

Zij vervolmaakte zich bij Catherine Vandevelde, Werner van Mechelen, Lieve Van Haverbeke en Zeger Vandersteene en nam deel aan meestercursussen bij ondermeer Emma Kirkby.

Ze werkt samen met het ensemble Arco Baleno en treedt als soliste regelmatig op met diverse koren zoals het Orlandusensemble, Cantores, Currende en Capella Brugensis, waar zij eveneens deel van uitmaakt.

In 1999 en 2002 behaalde Inge Zutterman eervolle vermeldingen tijdens het internationale concours “Musica Antiqua” in het kader van het Festival van Vlaanderen te Brugge. Haar repertoire omvat voornamelijk muziek uit de 17° en 18° eeuw: o.a. diverse cantates, het Magnificat en Matthäuspassion van Bach, de Messias van Händel alsook werk van Purcell, Monteverdi, Vivaldi, Carissimi en Pergolesi.

Ook in het hedendaagse repertoire is zij zeer actief. Zij vertolkte meermaals de solopartij in John Rutters Requiem en creëerde werk van Vlaamse componisten zoals Lucien Posman, Bernard Baert en Dirk Blockeel.

In 2005 nam ze, met het ensemble I Brugensi, een CD op met uitsluitend muziek van Bach, Ten voordele van de Damiaanactie werd een cd opgenomen met Italiaanse barokmuziek.

Haar telefoonnummer is +32 (0)499 74 47 36